fbpx

A jegyesfotózás és ami mögötte van

Talán úgy érzitek, hogy a jegyesfotózás csak időpocsékolás, de az igazság az, hogy rengeteg előnye van, amiért korántsem az. 🙂 Nézzük, miért tartom ezt ilyen fontosnak!

jegyesfotózás helyszín szentendre

A jegyesfotózás remek lehetőség arra, hogy magabiztossá váljatok a kamera előtt

Nagy az esély rá, hogy egyikőtök sem profi fotómodell. Ez a legfőbb indok arra, hogy miért szükséges egy főpróbát tartani az esküvő előtt, mivel akkor a fotóknak már nagyobb jelentőségük lesz. Nem mindenki érzi úgy, hogy a kamera előtt pózolni természetes dolog volna, pláne, ha őszinte és romantikus képek készítése a cél. Ha korábban még nem vettetek részt profi fotózáson, akkor némi időbe telik majd, mire hozzászoktok a helyzethez. A jegyesfotózás során megtanulhatjátok, hogyan kezeljétek a helyzetet nyugodtan és érezzétek magatokat minél kevésbé feszengve.

Ismerjük meg egymást!

Annak, hogy az esküvő előtt kapcsolatba kerülünk egymással, később nagyon pozitív hatása lesz az esküvői fotók tekintetében. Töltsünk el együtt egy-két órát, ismerkedjünk, bolondozzunk és közben fotózzunk! A fotózás során kapcsolatot építünk annak érdekében, hogy kényelmesen érezzünk magunkat egymás társaságában akkor, amikor eljön a Nagy nap. A bizalom, amit a jegyesfotózás során kialakítunk, fontos lesz az esküvői fotózás alatt is.

Profi fotókon szerepeltek már az esküvő előtt

Ezeknek a képeknek az előnye, hogy időben a fotós tudtára adhatjátok, ha vannak olyan szögek, beállítások, pózok, amik nem érdekelnek, de rámutathattok azokra a képekre, amikből többet szeretnétek látni. Időzítsétek a próba hajat és sminket a jegyes fotózás napjára, így kiderül, hogyan mutatnak a képeken. Ha szükséges, még lesz időtök változtatni. Ha az elkészült képek láttán izgalomba jöttök, több bizalmatok lesz magatokban és a fotósotokban egyaránt. 🙂

Használjátok a gyönyörű képeiteket!

Ha már megvannak a fotók, rengeteg módon felhasználhatjátok. Mehet ajándékként előhívatva a családnak, vagy magatoknak, rendelhettek belőle albumot, vagy nagy méretű printet a szobátok falára. Készülhet belőle meghívó, köszönőajándék, vagy csak simán megoszthatjátok a közösségi oldalaitokon. 

jegyesfotózás külföldön

MIKORRA IDŐZÍTSÜK A JEGYESFOTÓZÁST?

Ezt a kérdést két szemszögből is érdemes megközelíteni, egyrészt, mikorra időzítsük az esküvőhöz képest, másrészt, hogy mikorra egy adott napon belül. 🙂

  1. Általánosan elmondható, hogy érdemes az esküvő előtt néhány hónappal, de legalább pár héttel korábban sort keríteni rá, így elég idő van hátra a Nagy napig és elkerülhető, hogy a fotózás stresszes legyen, miközben vidámnak kéne lennie. Ez azért is jó, mert az elkészült képekből van idő elkészíteni a kívánt ajándéktárgyakat, köszönő kártyákat, stb. 
  2. jegyesfotózásoknak nem szükségszerű hétvégére esniük. Tudom, hogy a hétvége a családé, barátoké, ilyenkor van időtök szervezni az esküvőt is, ezért legtöbbször hétköznap tartjuk meg. Szervezzük késő délutánra, a nap ilyenkor már lapos szögben jár, gyönyörű hosszú árnyékot vet és az “arany órának” csodálatosan romantikus hangulata van.  Ragaszkodjunk tehát a naplemente előtti utolsó két órához!
jegyesfotózás helyszín Margitsziget

HOL LEGYEN A JEGYESFOTÓZÁS?

Az első tanácsom általában az, hogy keressünk egy olyan helyszínt, aminek valamilyen jelentősége van számotokra. Van olyan hely, ahol sok időt töltöttetek együtt, ahová szerettek együtt menni, talán az első randi helyszíne, vagy bármi, ami kapcsolódik a kettőtök történetéhez? Talán van, de ha nincs, az sem ok az aggodalomra. Meséljetek a hobbijaitokról, dolgokról, amiket szerettek csinálni, vagy helyekről, ahová szerettek ellátogatni és közösen kitaláljuk, mi legyen a jegyes fotózás helyszíne.

MIT VEGYÜNK FEL?

Szeretnék adni nektek néhány tanácsot, ami mentén könnyen ki tudjátok választani majd az öltözéketeket. Lényegre törően azt mondanám, öltözzetek fel úgy, mintha egy korai randira készülnétek. 🙂 

  • Nőknek például előnyös lehet egy könnyű tavaszi, nyári ruha, vagy egy elegáns felsőrész szoknyával, farmerrel, a hozzá illő cipővel. 
  • Férfiaknak mindig jól áll egy hosszú, feltűrt ujjú galléros ing, farmerral, vagy szövet nadrággal. 

A fenti példák természetesen csak ötletek, a lényeg azon van, hogy komfortzónán belül legyetek, bármit is viseltek. 🙂  Az viszont fontos, hogy stílusban egyezzetek egymással, ne keverjétek a lezser és elegáns megjelenést, legyetek összhangban. 

Néhány dolog, amit lehetőség szerint kerüljünk:

  • túl sok szín,
  • színes minták,
  • nagy minták,
  • nagy márka logók,
  • bármit, amiben feszültek lesztek.

Természetesen ez alól is kivétel, ha ezek közül bármelyik is meghatározó a hétköznapi viseletetekben, ez esetben kerüljünk mindent, amit fentebb említettem. Ugye látjátok már, hogy nincs ebben hókuszpókusz, csak az enyhén ünnepélyes önmagatokra lesz szükségünk. 🙂

jegyesfotózás helyszín Budaörs Kőhegy

Hogyan fogunk pózolni?

Sok fotózás kezdődik úgy, hogy a párok aggódnak, hogyan fognak pózolni. Nem árulok egy nagy titkot azzal, ha azt mondom, hogy a honlapon látható képeken szereplők mindegyike hozzátok hasonló hús-vér ember, egyikőjük sem modell. Segíteni fogok nektek, megtanuljuk az alapokat, a fotózás végére pedig már a saját ötleteiteket fogjuk megvalósítani. 🙂 

Esküvői fotózás

Tudjatok meg többet az esküvői fotózás árakról és a csomagajánlataimról!

megosztás