5+1 tipp az esküvői készülődés fotózásához

Nekünk, esküvői fotósoknak az a feladatunk, hogy megörökítsük életetek egyik legszebb napjának a történetét. Miért szeretjük fényképezni az előkészületeket? Azért, mert az esküvő történései nem a szertartással kezdődnek, hanem az esküvői készülődéssel. Ha albumban is gondolkodtok, akkor különösen fontos, hogy ezen események keretet adjanak a ti történeteteknek. Nézzünk néhány dolog, amivel ti is hozzájárulhattok a még jobb fotók elkészítéséhez:

1. A szoba legyen lehetőség szerint rendezett!

A menyasszony és a vőlegény szobáját is érdemes tisztán tartani, illetve a lehetőségek szerint előkészíteni a fotózáshoz, videózáshoz. Így többé-kevésbé elkerülhetők a zavaró tárgyak a háttérben és nekem is időt takarít meg, hiszen nem én pakolom őket el. 🙂 Egy tágas, világos, rendezett szoba remek lehetőséget biztosít arra, hogy gyönyörű portrékat és életképeket készítsünk.

2. Készítsétek elő a kiegészítőket!

Célszerű minden tárgyat, kiegészítőt, apróságot (ruha, cipő, gyűrű, ékszerek, stb.) előre, egy helyre kikészíteni. Ez lehetőséget biztosít, hogy ezen dolgok felkutatása helyett a fotózásukkal foglalkozzak. 🙂 Ha van elég időnk, ilyenkor készülnek például azok a látványos gyűrű fotók is. 

esküvői fotó gyűrűfotó

3. Előbb a menyasszony!

Amikor a haj és a smink elkészítésére kerül a sor, mindig a menyasszony legyen az első. Így elkerülhető, hogy a készülődés kicsússzon a programtervből. Ez azért fontos, mert ha nem vagy készen időben, akkor a fotózásra szánt idő csökkenhet, ami pedig az esküvői fotók kárára válhat.

Menyasszony készülődése az esküvő előtt

4. A kevesebb néha több!

Ha túl sokan vannak a szobában körülötted, az stresszes lehet számodra és a figyelmedet is eltereli. A koszorúslányokon, néhány családtagon és a többi szolgáltatón kívül mások lehetőség szerint ne tartózkodjanak bent a fotózás alatt.

esküvői fotó készülődés előkészületek

5. A számodra fontos embereket tudd magad mellett!

A készülődés során remek lehetőség van rá, hogy néhány közös képet készítsünk a szüleiddel, testvéreiddel. Szintén ilyenkor van mód megörökíteni az első pillantást a menyasszony és az örömszülők között. 

Esküvői fotózás Tatán, a Pálma rendezvényházban

+1 Hagyjatok elég időt mindenre!

Hagyj elég időt a részletek és kiegészítők megörökítésére, erre körülbelül 30-60 perc az ideális. 

Megosztás: