5+1 tipp az esküvői készülődés fotózásához

Nekünk, esküvői fotósoknak az a feladatunk, hogy megörökítsük életetek egyik legszebb napjának a történetét. A történet viszont nem a szertartáson kezdődik, hanem délelőtt, amikor elkezditek az esküvői készülődést. Ha albumban is gondolkodtok, akkor különösen fontos, hogy ezen események keretet adjanak a ti történeteteknek. Itt van néhány dolog, amivel ti is hozzájárulhattok a csodás fotók elkészítéséhez:

1. Tartsátok a szobát tisztán!

A menyasszony és a vőlegény szobáját is érdemes tisztán tartani, illetve a lehetőségek szerint előkészíteni a fotózáshoz, videózáshoz. Így többé-kevésbé elkerülhetők a zavaró tárgyak a háttérben és nekem is időt takarít meg, hiszen nem én pakolom őket el. 🙂 Egy tágas, világos, rendezett szoba remek lehetőséget biztosít arra, hogy gyönyörű portrékat és életképeket készítsünk.

2. Készítsétek elő a kiegészítőket!

Célszerű minden tárgyat, kiegészítőt, apróságot (ruha, cipő, gyűrű, ékszerek, stb.) előre, egy helyre kikészíteni. Ez lehetősget biztosít, hogy ezen dolgok felkutatása helyett a fotózásukkal foglalkozzak. 🙂

Vőlegény készülődése az esküvő előtt

3. Előbb a menyasszony!

Amikor a haj és a smink elkészítésére kerül a sor, mindig a menyasszony legyen az első. Így elkerülhető, hogy a készülődés kicsússzon a programtervből. Ez azért fontos, mert ha nem vagy készen időben, akkor a fotózásra szánt idő csökkenhet, ami pedig a portré sorozat kárára válhat.

Menyasszony készülődése az esküvő előtt

4. Tartsuk a létszámot alacsonyan!

Ha túl sokan vannak a szobában körülötted, az stresszes lehet számodra és a figyelmedet is eltereli. A koszorúslányokon, néhány családtagon és a többi szolgáltatón kívül mások lehetőség szerint ne tartózkodjanak bent a fotózás alatt.

Menyasszony készülődése az esküvő előtt

5. A közeli családtagok legyenek közel

A készülődés során remek lehetőség van rá, hogy néhány közös képet készítsünk a szüleiddel, testvéreiddel. Szintén ilyenkor van mód megörökíteni az első pillantást a menyasszony és az örömszülők között. 

Esküvői fotózás Tatán, a Pálma rendezvényházban

+1 Hagyj elég időt

Hagyj elég időt a részletek és kiegészítők megörökítésére, erre körülbelül 30-60 perc az ideális. 

Esküvői fotózás

Nézd meg a 2019-ben érvényes esküvői fotózás csomag és árajánlatomat!

megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Share on telegram