Jegyesfotózás? Valóban szükséges?

A jegyesfotózás az esküvői előkészületek egyik fontos és izgalmas része lehet, de sok párban felmerül a kérdés: valóban szükséges vagy csak puszta időpocsékolás? A válasz egyszerű: bár nem kötelező, rengeteg előnye van, és számos ok miatt érdemes beiktatni az esküvői tervezés folyamatába.

Miért hasznos a jegyesfotózás?

A jegyben járás időszaka az egyik legszebb periódus egy pár életében, hiszen ilyenkor a szerelmesek tele vannak tervekkel, reményekkel és persze szerelemmel. Valószínűleg épp ezért tapasztalom azt, hogy ebben az időszakban készülnek a legharmonikusabb, legromantikusabb fotók. Ugyanakkor ezzel kezdődik a közös kreatív munka is. 

A jegyesfotózás remek lehetőséget nyújt arra, hogy a jegyespár és a fotós között kiépüljön a bizalom és az együttműködés. Sok ember számára zavaró és kellemetlen lehet a kamera előtt pózolni, különösen akkor, ha nem szoktak hozzá. A jegyesfotózás alkalmával azonban lehetőség nyílik arra, hogy a megismerkedjetek a fotós munkamódszereivel és stílusával. Ezáltal a nagy napra sokkal magabiztosabbá válhattok, és komfortosabban mozogtok majd a kamera előtt.

A jegyesfotózás előnyei

  1. Bizalom kiépítése

Fontos leszögezni: bizalom nélkül nem megy! A bizalom kiépítéséhez azonban kell egy kis idő, meg kell ismerkedni, amihez tökéletes alapot nyújt a jegyesfotózás. 

A képek készítése során a párok megtapasztalhatják, hogyan dolgozik a fotós, és hogyan instruálja őket. Ez segít abban, hogy az esküvő napján már megszokott és kényelmes legyen a kamera jelenléte. Az esküvő előtti fotózás így nemcsak a fotósnak, hanem a pároknak is lehetőséget ad arra, hogy jobban megismerjék egymást, egy más, eddig nem ismert élethelyzetben, ami megkönnyíti az együttműködést a nagy napon.

  1. Természetesebb képek

Az esküvői fotók a hétköznapitól eltérő helyen és körülmények között készülnek, míg a jegyesfotózás betekintést enged a mindennapokba, könnyedebbek és spontánabbak. A párok ilyenkor felszabadultabban viselkedhetnek, ami természetesebb és őszintébb fotókat eredményez. Nem is beszélve arról, hogy ebben az esetben csak a pár, a fotós és a kamera van jelen, nem pedig a teljes násznép, akik arra várnak, hogy a fotózás véget érjen. 

  1. Kapcsolat erősítése

Ez a program nemcsak a fotós és a pár közötti bizalmat erősíti, hanem magát a kapcsolatot is. Egy közös fotózás alkalmával a párok újra átélhetik az együtt töltött idő romantikus pillanatait, esetleg feleleveníthetik az első találkozás emlékét, ami tovább mélyíti a kapcsolatukat.

  1. Hasznos kiegészítők

Az elkészült képek felhasználhatók az esküvői meghívókhoz, dekorációkhoz, de akár ajándékként is adhatók a családtagok számára. Ez egy remek módja annak, hogy a jegyespár személyesebb és egyedibb esküvőt szervezzen. De természetesen rendelhettek belőle albumot vagy nagy méretű képet otthonotok falára is.

Hogyan érdemes készülni a jegyesfotózásra?

A jegyesfotózás nem igényel különösebb előkészületet, csupán annyit, amennyit egy kellemes randevúra szoktatok készülni. Fontos, hogy kényelmes és az alkalomhoz illő ruhát válasszatok, amiben komfortosan érzitek magatokat. Legyetek önmagatok, az összhang kedvéért azonban érdemes figyelni arra, hogy a megjelenésetek valamilyen szinten passzoljon egymáshoz. Ugyanakkor van néhány olyan dolog, amit ajánlott kerülni, mivel visszás hatást kelthet a képeken. Ha lehet, inkább hagyjátok otthon a túl sok színt tartalmazó ruhákat, a színes vagy nagy mintákat, a hatalmas márka logókat és persze azokat a ruhadarabokat, amiben feszengtek. 

A helyszín kiválasztása során érdemes olyanokat is számításba venni, amelyek jelentőséggel bírnak a számotokra, legyen az az első randevú helyszíne, egy kedvenc park, vagy akár a lánykérés helye. Amennyiben bizonytalanok vagytok a helyszín kapcsán, akkor sincs gond, szívesen segítek. Beszélgessünk rólatok, az érdeklődési körötökről, a hobbijaitokról, a helyekről, ahová szerettek ellátogatni, és közösen kitaláljuk, hogy mi az a környezet, ami a leginkább illik hozzátok. 

Mikorra javasolt időzíteni a jegyesfotózást? 

A jegyesfotózás időzítése fontos szempont a tökéletes képek elkészítéséhez. Általában az esküvő előtt néhány hónappal, vagy legkésőbb pár héttel előtte érdemes sort keríteni rá. Ez az időzítés lehetőséget ad arra, hogy a legjobb képek felkerüljenek a meghívókra, vagy akár ajándékok készüljenek belőlük szeretteitek számára.

Sokan kérdezik, hogy jobb-e hétvégén vagy hétköznap fotózkodni. Általában a hétköznapok a legideálisabbak jegyesfotózásra. Ennek több előnye is van: a hétvégéket gyakran esküvőkön töltöm, míg a hétköznapok száma több lehetőséget ad arra, hogy szükség esetén új időpontot találjunk, ha valami közbejön. Így rugalmasabban tudjuk kezelni az időpontokat, és könnyebben találhatunk megfelelő napot a fotózásra.

Az optimális időpont a késő délutáni órákra esik. A naplemente előtti egy-két óra a legalkalmasabb, hiszen ekkor a nap már alacsonyan jár, hosszú árnyékokat vet, és az úgynevezett „arany óra” fényei gyönyörű színekkel és hangulattal töltik meg a képeket. Az ilyen fényviszonyok romantikus és különleges hangulatot adnak a fotóknak, ezért érdemes ezt az időszakot választani a jegyesfotózásra.

A jegyesfotózás nem kötelező eleme az esküvői előkészületeknek, de számos előnnyel jár. Segít kiépíteni a bizalmat a fotós és a pár között, természetesebb és spontánabb képeket eredményez, valamint erősíti a pár kapcsolatát. Ráadásul a jegyesfotózás során készült képek sokféleképpen felhasználhatók az esküvőn és a készülődés során. Ha szeretnétek egy könnyed és emlékezetes élményt, akkor a jegyesfotózás remek választás lehet.

A fotózás egy lépéssel közelebb visz benneteket a tökéletes esküvőhöz, és örök emléket nyújt a jegyesség időszakából.

Ha bármilyen kérdésetek van vagy további információra van szükségetek a jegyesfotózással kapcsolatban, ne habozzatok, bátran vegyétek fel velem a kapcsolatot! >>>

Megosztás: