Milyen esküvői fotósnak lenni?

Volt már, hogy eszetekbe jutott, hogy vajon milyen lehet a kamera másik oldalán állni? Nektek, pároknak sem mindig könnyű, mert az esküvő és sokszor pont az esküvői fotózás során bizony ki kell lépnetek majd a komfortzónátokból. Ugyanakkor összeszedtem pár gondolatot arról, hogy vajon milyen érzés mindez a mi szemszögünkből? Milyen esküvői fotósnak lenni?

„Esküvői fotósként a kreatív képességünket kihasználva értéket teremtünk.”

Györki Zoltán esküvői fotós

Esküvői fotósnak lenni kihívásokkal teli feladat

Magas szintű készségekre és műszaki ismeretekre van szükség a kiváló minőségű képek előállításához; tudni kell, hogyan alkalmazkodjunk különböző és gyakran változó fényviszonyokhoz, körülményekhez, ugyanakkor alapvető dolog, hogy töviről-hegyire ismernünk kell a felszerelést, amivel dolgozunk. Az ugye nem lehet, hogy azért maradunk le egy pillanatról, mert keressük a beállíást a menüben. 🙂
Nagyon figyelnünk kell rá, hogy hogyan kommunikálunk, mert a munkánk része, hogy megértsük a párok igényeit és preferenciáit. Meg kell felelnünk az elvárásaitoknak, úgy, hogy közben gyakran mi vagyunk a legfőbb támaszotok is egyben a Nagy napon. Az idő nagy részében körülöttetek legyeskedünk és sokat beszélünk. Ezt gyakran szeretni szoktátok. 🙂
Esküvői fotósnak lenni azért is nehéz, mert folyamatos nyomás alatt vagyunk, hiszen minden pillanat egyszeri és megismételhetetlen. Hihehetlenül ébernek kell lennünk, hogy a lényeges dolgokról semmiképpen se maradjunk le. Szorít minket az idő, ezért pillanatok alatt tudnunk kell kezelni a felmerülő stresszhelyzeteket, márpedig egy esküvő során adódhatnak váratlan helyzetek.
Hosszú órákon át talpon vagyunk, gyakran a nap egészében, ezért néha megterhelő lehet a fotózás időbeosztása, kimerítő foglalkozás fejben és fizikai értelemben is. Mivel az esküvők általában egész napos elfoglaltságot jelentenek, ezért esküvői fotósnak lenni hatással van a munka-magánélet egyensúlyára is.

Az esküvői fotósoknak szenvedélyük a fotózás

Olvasva az előzőeket, gondolom felmerül a kérdés, hogy akkor mégis mi ebben a jó, ugye? Mi váasztottuk ezt, ha ennyi nehézsége van, miért csináljuk? Szerencsére legalább annyi pro érvet fel lehet sorakoztatni, mint kontra. Elsősorban tehát azért, mert nekünk, esküvői fotósoknak szendvedélyünk a fotózás. Nagyon szeretünk emberek között lenni és emberekkel dolgozni.
Esküvői fotósnak lenni azért jó, mert engedi, hogy kreatív legyek és egyedi módon, a saját stílusomban készítsek gyönyörű fotókat olyan pároknak, akik életük egyik legszebb időszakát élik meg éppen. Megtiszteltetés egy ilyen fontos esemény dokumentálása nektek és az utókor számára.
Esküvői fotósnak lenni jó, mert nagyon jó érzés, hogy mások közeli betekintést engednek az életükbe, hiszen a fotózás alatt nemcsak a párokat ismerem meg, hanem gyakran a családjukat, barátaikat is. Az sem ritka, hogy beléphetek egy számorma idegen család otthonába is, ahol engem eddig mindig jó szívvel fogadtak.
Esküvői fotósnak lenni jó, mert lehetőségem nyílik különböző helyeken és helyszíneken dolgozni, ami mindig izgalmakkal teli kihívást jelent a számomra. Eljutok olyan városokba, tájakra, amelyekhez egyébként jó eséllyel sosem lenne szerencsém.
Esküvői fotósnak lenni jó, mert az esküvők rendre lehetőséget biztosítanak a fejlődésre, az ember egyre jobb és jobb abban, amit csinál. És azt csinálja, amit szeret.
Win-win.

Esküvői fotósként a kreatív képességünket kihasználva értéket teremtünk. Olyan fotókat készítünk, amit reményeink szerint a családok időtlen időkig féltve őriznek majd. 🙂

Megosztás: