fbpx

Milyen esküvői fotósnak lenni?

Néha talán nektek is eszetekbe jut, hogy vajon milyen lehet a kamera másik oldalán állni? Nektek, pároknak sem könnyű, mert egy esküvői fotózás alatt sokszor ki kell lépnetek a komfortzónátokból, de összeszedtem pár gondolatot arról, hogy vajon milyen érzés ez a mi szemszögünkből? Milyen esküvői fotósnak lenni?

“Esküvői fotósként a kreatív képességünket kihasználva értéket teremtünk.”

Györki Zoltán esküvői fotós

Esküvői fotósnak lenni kihívásokkal teli feladat

Magas szintű készségekre és műszaki ismeretekre van szükség a kiváló minőségű képek előállításához; tudni kell, hogyan alkalmazkodjunk különböző és gyakran változó fényviszonyokhoz, körülményekhez, ugyanakkor alapvető dolog, hogy töviről-hegyire ismernünk kell a felszerelést, amivel dolgozunk.
Mivel emberekkel dolgozunk, ezért nagyon fontos, hogy hogyan kommunikálunk, mert nagyon fontos, hogy megértsük a párok igényeit és preferenciáit. Meg kell felelnünk az elvárásaitoknak, de közben gyakran mi vagyunk a legfőbb támaszotok a Nagy napon.
Esküvői fotósnak lenni nehéz, mert folyamatos nyomás alatt vagyunk, minden pillanat egyszeri és megismételhetetlen. Szorít minket az idő, ezért pillanatok alatt tudnunk kell kezelni a felmerülő stresszhelyzeteket, mert egy esküvő során adódhatnak váratlan szituációk.
Hosszú órákon át talpon vagyunk, gyakran a nap egészében, ezért néha megterhelő lehet a fotózás időbeosztása, kimerítő foglalkozás fejben és fizikai értelemben is. Mivel az esküvők általában egész napos elfoglaltságot jelentenek, ezért esküvői fotósnak lenni hatással van a munka-magánélet egyensúlyára is.

Az esküvői fotósoknak szenvedélyük a fotózás

Felmerül a kérdés, hogy mi ebben a jó, ugye? Ha ennyi nehézsége van, miért csináljuk? Elsősorban azért, mert nekünk, esküvői fotósoknak szendvedélyünk a fotózás. Nagyon szeretünk emberek között lenni és emberekkel dolgozni.
Esküvői fotósnak lenni tehát jó, mert engedi, hogy kreatív legyek és egyedi módon, a saját stílusomban készítsek gyönyörű fotókat olyan pároknak, akik életük egyik legszebb időszakát élik meg éppen. Megtiszteltetés egy ilyen fontos esemény dokumentálása nektek és az utókor számára.
Esküvői fotósnak lenni jó, mert nagyon jó érzés, hogy mások közeli betekintést engednek az életükbe, hiszen a fotózás alatt nemcsak a párokat ismerem meg, hanem gyakran a családjukat, barátaikat is. Az sem ritka, hogy  beléphetek egy számorma idegen család otthonába is, ahol engem eddig mindig jó szívvel fogadtak.
Esküvői fotósnak lenni jó, mert lehetőségem nyílik különböző helyeken és helyszíneken dolgozni, ami mindig izgalmakkal teli kihívást jelent a számomra. Eljutok városokba, tájakra, amihez egyébként jó eséllyel sosem lenne szerencsém.
Esküvői fotósnak lenni jó, mert az esküvők rendre lehetőséget biztosítanak a fejlődésre, az ember egyre jobb és jobb abban, amit csinál. És azt csinálja, amit szeret.
Win-win.

Esküvői fotósként a kreatív képességünket kihasználva értéket teremtünk. Olyan fotókat készítünk, amit reményeink szerint a családok időtlen időkig féltve őriznek majd. 🙂

Megosztás: