fbpx

Kreatív esküvői fotózás

A legjobb kreatív esküvői fotók és egyben az én titkos receptem is: egy tökéletes helyszín, gyönyörű fények, felszabadult jókedv és az őszinte, meghitt pillanatok. De tulajdonképpen mi is az a kreatív esküvői fotózás? A kreatív fotózás során különböző ötleteket és technikákat alkalmazunk, hogy egyedi és emlékezetes képeket készítsünk rólatok. A kreatív fotózás a szokásos esküvői fotózással ellentétben több hangsúlyt fektet a képek kompozíciójára, a fényekre és a kreatív ötletekre. A fotózás közben igyekszünk kihasználni a helyszín adottságait, hogy a lehető legjobban kiemelje a ti személyiségeteket. 

kreatív érzelmes esküvői fotó budapest vidék országszerte

Tapasztalt esküvői fotósként fontosnak tartom, hogy a kreatív fotózás előtt minél több időt töltsek az ifjú párral, hogy minél jobban megismerhessem a vágyaikat, személyiségüket. Ez segít nekem abban, hogy jobban megértsem őket, ezáltal nyitottabb és közvetlenebb kapcsolatot tudjak kialakítani velük. Ezek alapján közösen választjuk ki a fotózás helyszínét és azokat a fotótémákat, amelyek tökéletesen illenek hozzájuk. Az esküvői fotózás minden esetben egy kiváló csapatmunka. Ahhoz, hogy igazán jó képek készüljenek, elengedhetetlen az egymásra hangolódás és a kölcsönös bizalom a pár és a fotós között. Ha már vettetek részt jegyesfotózáson, akkor ismerős lesz számotokra a terep, hiszen a kreatív esküvői fotózás hasonló stílusban és dinamikával zajlik.

Külön napi esküvői kreatív fotózás

Így készülnek a legjobb kreatív esküvői fotók

A kreatív esküvői fotók elkészítése minimum másfél-két órát vesz igénybe, de ez függ a pár vágyaitól, a fotózás helyszínétől és a kívánt fotósorozattól. Érdemes az utazás idejét is beleszámolni, ha a fotózás helyszíne távolabb esik az esküvőtől. A fotózás előtt mindig megbeszéljük, hogy mit vártok el a fotózástól, mit szeretnétek kiemelni, milyen helyszíneket kedveltek, stb. Oké, de mikorra tervezzük be a fotózást? Az esküvő napjára vagy inkább más alkalmat válasszunk?

Kreatív esküvői fotózás az esküvő napján

Az esküvők szoros menetrendjében sokszor csak a délelőtti készülődést követően jut idő a fényképezésre. Azonban ha az esküvő napján szeretnétek elkészíteni a fotókat, akkor is célszerű késő délutánra szervezni a programot, hiszen ekkor sokkal szebbek a fények. Nem kell a nap merőleges állásával és a kemény, sötét árnyékokkal dacolni, valamint a hőséggel és az izzadás kellemetlenségeivel számolni. Ha mégis csak a déli órákra sikerül beiktatni a fotózást, akkor lehetőség szerint inkább egy erdőben, vagy árnyékosabb, hűvösebb helyeken szeretem elkészíteni a képeket. Ezeket aztán a vacsora előtt/közben/után néhány speciális, a naplementében, vagy kék órában készült képpel egészíthetjük ki. Az esküvő napján tartott kreatív fotózás előnye, hogy:

  • nem szükséges többször felvenni az esküvői ruhát,
  • sminkelni,
  • elkészíteni a frizurát,
  • áldozni az esküvő utáni szabad itőtökből.

Érdemes úgy készülnötök, hogy ha segítő is elkísér titeket a fotózásra, akkor se legyünk túl sokan, 1-2 ember maximálisan elegendő, mert minél többen vagyunk jelen. anál jobban elvonhatják a figyelmeteket a képek készítése során.

Kreatív esküvői fotózás külön napon

A külön napon tartott kreatív fotózás akkor lehet jó választás, ha szeretnétek elkerülni a napközbeni fotózás kellemetlenségeit, és inkább a naplemente, napfelkelte, vagy az éjszakai fényeket választjátok a fotózáshoz.
Ha nyugalomra vágytok, akkor a fotózást célszerű az esküvő utáni napokra időzíteni. A külön napi kreatív fotózásnak rengeteg előnye van, de kétségkívül az egyik legfontosabb, hogy a menyasszonyok többször is valódi hercegnőnek érezhetik magukat. 🙂

  • Sokkal szabadabban mozoghatunk és jóval több idő áll rendelkezésre a fotózáshoz. A helyszínválasztást nem kell kompormiszumokkal meghozni, tényleg oda mehetünk, ami a legjobban illik a vágyaitokkhoz és a személyiségetekhez. A fotósoknak is több idő áll rendelkezésre, hogy kreatívabb, személyesebb képeket készítsen rólatok. Bónusz, hogy mindeközben a násznépet sem kell megváratnunk egy percig sem!
  • A legszebb és legharmonikusabb fényekkel teli napszakra időzíthető a fotózás. Például a naplemente vagy a napfelkelte alkalmával a fények sokkal lágyabbak, ami lehetővé teszi a képeitek romantikusabbak és különlegesebbek legyenek. A fotósok is szívesebben dolgoznak ezekkel fényekkel.
  • Az esküvő után időzített kreatív fotózás lehetőséget ad arra, hogy több helyszínen is készüljenek fotók. Több idő áll rendelkezésünk, ami alatt több helyszínt is felkereshetünk, ezért végeredményben jóval sokszínűbb sorozatot kaphattok majd kézhez. Olyan helyszíneket választhattok, amelyeknek jelentősége van a kapcsolatotokban, ezzel még személyesebbé téve a fotókat.

 

Kreatív esküvői fotózás árak

Tudjatok meg többet a kreatív esküvői fotózás árakról és csomagajánlataimról!
Kreatív esküvői fotózás árak >>

Megosztás: