Kreatív esküvői fotózás

Úgy gondolom, hogy a legjobb esküvői kreatív fotók és egyben az én receptem is: egy boldog pár, egy tökéletes helyszín, gyönyörű fényekkel, felszabadult jókedv és az őszinte, meghitt pillanatok. De tulajdonképpen mi is az a kreatív esküvői fotózás? A kreatív fotózás során különböző ötleteket és technikákat alkalmazunk, hogy egyedi és emlékezetes képeket készüljenek rólatok. A kreatív fotózás a szokásos esküvői fotózással ellentétben több hangsúlyt fektet a képek kompozíciójára, a fényekre és a kreatív ötletekre. A fotózás közben igyekszünk kihasználni a helyszín adottságait, hogy a lehető legjobban kiemelje a ti személyiségeteket. 

kreatív érzelmes esküvői fotó budapest vidék országszerte

Tapasztalt esküvői fotósként fontosnak tartom, hogy megismerhessem az ifjú pár vágyait, illetve a személyiségüket. Ez segít nekem abban, hogy jobban megértsem őket és nyitottabb, közvetlenebb kapcsolatot tudjak kialakítani velük. Ezek alapján általában közösen választjuk ki a fotózás helyszínét és azokat a fotótémákat, amelyek tökéletesen illenek hozzájuk. Az esküvői fotózás minden esetben csapatmunka. Ahhoz, hogy igazán jó képek készüljenek, elengedhetetlen az egymásra hangolódás és a kölcsönös bizalom a pár és a fotós között. Ha már vettetek részt jegyesfotózáson, akkor ismerős lesz számotokra a terep, hiszen a kreatív esküvői fotózás hasonló stílusban és dinamikával zajlik. A kreatív fotózáson szeretek irányítani, szeretem a párokkal való közös munkát. Segítek a pózolásban is és örömmel veszem, ha lehetőséget kaphatok a kreativitásom kiélésére. 

Külön napi esküvői kreatív fotózás

Így készülnek a legjobb kreatív esküvői fotók

A kreatív esküvői fotók elkészítése minimum másfél-két órát vesz igénybe, de ez függ a ti vágyaitoktól, a fotózás helyszínétől és a kívánt fotósorozattól. Érdemes az utazás idejét is beleszámolni, ha a fotózás helyszíne távolabb esik az esküvőtől. A fotózás előtt mindig megbeszéljük, hogy mit vártok el a fotózástól, mit szeretnétek kiemelni, milyen helyszíneket kedveltek, stb. Oké, de mikorra tervezzük be a fotózást? Az esküvő napjára vagy inkább más alkalmat válasszunk?

Kreatív esküvői fotózás az esküvő napján

Az esküvők szoros menetrendjében sokszor csak a délelőtti készülődést követően jut idő a fényképezésre. Azonban ha mindenképpen az esküvő napjára szeretnétek időzíteni a fotózást, akkor is célszerű késő délutánra szervezni azt, hiszen olyankor sokkal szebbek a fények. Nem kell a nap merőleges állásával és a kemény, sötét árnyékokkal dacolni, valamint a hőséggel és az izzadás kellemetlenségeivel számolni. Ha mégis csak a déli órákra sikerül beiktatni a fotózást, akkor lehetőség szerint inkább egy erdőben, vagy árnyékosabb, hűvösebb helyeken kell keresünk a megfelelőt. Ezeket a képeket aztán kiegészíthetjük néhány speciális fotóval is, amiket például a vacsora előtt/közben/után készíthetünk el a naplementében, vagy kék órában. Az esküvő napján tartott kreatív fotózás előnye, hogy nem szükséges (újra):

  • felvenni az esküvői ruhát,
  • sminkelni,
  • elkészíteni a frizurát,
  • áldozni az esküvő utáni szabad itőtökből.

Érdemes úgy készülnötök, hogy ha segítő is elkísér titeket a fotózásra, akkor se legyünk túl sokan, 1-2 ember maximálisan elegendő, mert minél többen vagyunk jelen. anál jobban elvonhatják a figyelmeteket a képek készítése során.

Kreatív esküvői fotózás külön napon

A külön napon tartott kreatív fotózás akkor lehet jó választás, ha szeretnétek elkerülni a napközbeni fotózás kellemetlenségeit, és inkább a naplemente, napfelkelte, vagy az éjszakai fényeket választjátok a fotózáshoz.
Ha nyugalomra vágytok, akkor a fotózást célszerű az esküvő utáni napokra időzíteni, de úgy is mondhatnám, hogy soha nem fotózunk az esküvőt megelőzően. A külön napi kreatív fotózásnak rengeteg előnye van, de kétségkívül az egyik legfontosabb, hogy a menyasszonyok többször érezhetik magukat valódi hercegnőnek. 🙂

  • Ezen kívül talán a legfontosabb érv a külön napi kreatív mellett az az, hogy sokkal szabadabban mozoghatunk és jóval több idő áll rendelkezésre a fotózáshoz. Nem kell kompromisszumot kötnünk a helyszínválasztást illetően, hiszen tényleg oda mehetünk, ami a legjobban illik a vágyaitokkhoz és a személyiségetekhez. Lehetőségünk van akár több helyszínt is felkeresni, köztük olyanokat, amelyeknek jelentősége van a számotokra, ezáltal a fotók végeredményben igazán személyessé tehetők.
  • Legalább ennyire fontos szempont az is, hogy a legszebb és legharmonikusabb fényekkel teli napszakra tudjuk időzíteni a fotózás. Biztosan hallottátok már, hogy naplemente így, a naplemente úgy, hát ez nem véletlen. 🙂 Ezek a fények sokkal lágyabbak, melegebbek, a hosszú, elnyújtott áarnyékok sokkal romantikusabbak, igazán inspiráló ilyen viszonyok között alkotni. A fotósok nagyon szívesen dolgoznak a naplemente fényeivel, ugyanakkor a legtöbb esetben ezt csak a külön napi kreatív fotózás során tehetjük meg. Bátor és koránkelő párok esetében nagyon különleges képeket készíthetünk a napfelkelte fényeiben is!
  • Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a külön napon tartott kreatív fotózás során nem szükséges a násznépet megváratnunk és amiatt aggódunk, hogy vajon mit csinálnak, amig mi „elvagyunk”. Tapasztalat, hogy ez a kéréds foglalkoztatja a párokat az aznapi fotózás során és néha nehéz a figyelmükeg visszaterelni a fotózásra.

Kreatív esküvői fotózás árak

Tudjatok meg többet a kreatív esküvői fotózás árakról és csomagajánlataimról!
Kreatív esküvői fotózás árak >>

Megosztás: